субота, 14. децембар 2013.

Borba protiv bubuljica

BORBA PROTIV BUBULJICA


Eh te bubuljice , problem puno tinejdžera kao što su i moj problem. Svi pričaju "ne diraj ih proćiće same" ali ko će
da čeka toliko?! Daću vam nekoliko saveta kojih se ja držim i koji će verovatno i vama da pomognu u izlečenju ovih
dosadnih bubuljica..


1. Ne stiskajte!!
- Nemojte nikako da stiskate bubuljice iz dva razloga:


  1.  zato što stvarate naviku i desiće vam se da prljavim rukama istiskate neku po navici i napravite opšti haos na vašem licu. 
  2. istiskivanjem stvarate ožiljke koje ćete posle teško da uklonite.


2. Higijena lica
- Važno je da  perete lice sapunom (otprilike 2 puta dnevno),sapun sasusuje bubuljice i one vremenom nestanu.
Voda je potrebna za "oživljavanje" ćelija na vašem licu koje se bore protiv bubuljica.

3. Kućni preparati
- Pored onih koje kupujete posebno za bubuljice ima par kucnih varijanta preparata protiv bubuljica:

  1. Jabukovo sirće - Stari i provereni prirodni lek za akne i bubuljice.Kratko prokuvati 1/2 l vode, kada se potpuno ohladi dodati 1 veliku kasiku jabukovog sirćeta. Ovim rastvorom (uz pomoć vatice), svako vece namazati lice (ako je potrebno i druga mesta na telu). Jabukovo sirće zahvaljujući svojim antiseptičkim svojstvima sprečava razvoj bakterija.
  2. Med i cimet - Istočni narodi za lečenje akni i bubuljica preporučuju mešavinu meda i cimeta.Problematična mesta na koži mazati jednom dnevno i to pre spavanja.
  3.  Soda bikarbona može na dva načina da vam pomogne u uklanjanju akni. Prvo, pilingom  uklanja mrtve ćelije kože i otvara pore. Drugi način je taj da alkalna supstanca u sodi bikarboni ubija bakterije u koži koje prouzrokuju akne.  Za korišćenje sode bikarbone, pokvasite lice, a zatim napravite pastu od sode bikarbone i vode u rukama.  Ovom pastom nježno masirajte lice oko jednu minutu. Tretman završite ispiranjem lica hladnom vodom i laganim tapkanjem peškirom po licu, kako biste ga osušili.
  4. Para otvara pore i kožu oslobadja od nečistoća.  Prokuvajte vodu u šerpi i ostavite par minuta da se ohladi, a zatim glavu prekrivenu peškirom nanesite nad šerpu, kako bi para prodrla u kožu. Nakon deset minuta posušite kožu tapkanjem peškirom po licu.
  5. Pasta za zube je super za sasušivanje bubuljica.Prilično je jednostavno , nanesite malu količinu paste na bubuljicupre spavanja i ujtru se umijte hladnom vodom i utapkajte lice peškirom.Bubuljica se sasušila i pokupila minerale iz sode koja je jedan od sastojka paste za zube što ubrzava proces sušenja i uklanjanja bubuljice.



4. Kupovni preparati
- Ima puno preparata protiv bubuljica na tržištu ali nisu svi korisni.Ova dva preparata sam ja koristio i pomogli su
mi u izlečenju bubuljica pa se nadam da će i vama a pritom nisu skupi.

  1. Antiacne Facial Wash - sjajan proizvod iz botanike. Gel se koristi po principu tečnog sapuna , kada se umivate ne koristesapun već ovaj gel a posle umivanja nikako nemojte brisati lice zato što ćete ukloniti gel koji utiče na bubuljice.Ja ga lično koristim i kao gel za mazanje samo jedne bubuljice , kada mi se pojavi bubuljica na licu ja je namazem u minimalnoj količini ovaj gel i tako do sledećeg umivanja. Postoje dva vida ovog preparata , u vidu kreme i u vidu gela.
  2. Shenemil BIomaska - sjajaj proizvod za sasušivanje bubuljica. U malim kolicinama pre spavanja namažite mesto na kom se nalazi bubuljica , nemojte da brisete masku dok se ne stvrdne a onda možete da mirno spavate dok maska čini svoju magiju.Ujtru skinite masku hladnom vodom i tapkanjem peskira po licu.


0 коментара:

Постави коментар

 
Share English German French Arabic Chinese Simplified