субота, 14. децембар 2013.

Kako učiti?

KAKO UČITI?

Sve nas tinejdžere muči ista muka , knjiga , ko je izmisli? Ali kada malo razmislite oko nje se sve vrti zato morate malo da preusmerite pažnju na nju , ali to je u našim godinama jako teško , evo par saveta koji će sigurno da vam pomognu u učenju.
1.Pripremite prostor 
-Važno je da raščistite prostor na kom ćete da učite , znači na radnom stolu ne treba ništa sem jedne čaše sa olovkama , knjige , sveske za beleške i nekog pića. Ovo je važno zato što svaka dodatna stvar na radnoj površini može da vam skrene misli.
2.Beleške
-Jako je dobro da pišete beleške , gradiva u knjigama su veoma obimna i 40% toga vam ne treba zato ovih 60% zapišite na papir , u svesku u blokčić i imaćete lakši način da učite.
3.Podvlačite
-U knjizi podvlačite pojmove koje mislite da bi trebali da znate , podvlačite nekom specifičnom bojom tako da vam privlači pažnju. Nikad ne znate da li će nastavnik da vas pita da objasnite pojam iz lekcije.
4.Isključite sve komunikacione uređaje/programe
-Dok učite neka vam telefon bude isključen zato što ne bi trebao niko da vas prekida dok učite zato što vam samim tim kvari koncentraciju. Kompjuter i fejsbuk takođe moraju da budu isključeni iz istog razloga.
5.Ponavljanje
-Ponavljajte sve nekoliko puta , što više ponovite to vam je lakše da učite zato ponavljajte ponavljajte ponavljajte!
6.Postavite sami sebi pitanja
-Budite sam sebi nastavnik , postavite sami sebi neko pitanje na koje bi mogli da nađete odgovor u tekstu i samim tim tako učite odgovor na to pitanje.
7.Ponovite pre spavanja
-Sve što ste naučili trebate da ponovite pre spavanja zato što se u toku sna mozak manje koristi i ima više prostora da obradi informacije koje ste uneli!

0 коментара:

Постави коментар

 
Share English German French Arabic Chinese Simplified